FRANS: M8: sous la loupe + Francoflash

SOUS LA LOUPE

1) Neem je werkboek van Frans op p.120. Bekijk de ‘sous la loupe’ aandachtig.

2) Bekijk het filmpje van de juf.


3) Bouw elk om beurt een Franse zin met een van de woorden uit de kader (1 zin per woord). Zeg je zin telkens luidop en vertaal je zin ook. Herhaal dit tot je alle woorden uit de kader gebruikt hebt. Je moet dus elk 16 zinnen zeggen.

à mon (+ mannelijk woord) – mon (+ vrouwelijk woord) – ma – mes – ton (+ mannelijk woord) + ton (+ vrouwelijk woord) – ta – tes – son (+ mannelijk woord) – son (+ vrouwelijk woord) – sa – ses – quel – quelle – quels – quelles


4) Bekijk het filmpje hieronder om het bezittelijk voornaamwoord nog eens te herhalen. Luister aandachtig. (PS: nos – vos – leurs hebben we nog niet geleerd.)

--> Grammaire:mon ma mes - het bezittelijk voornaamwoord - YouTube

5) MAG: Graag nog eens extra herhalen? Dan kan je de filmpjes hieronder bekijken.

·        Sous la loupe deel 1 à Het bezittelijkvoornaamwoord (mon, ma, mes, …) - YouTube

·        Sous la loupe deel 2 à Quel / quelle / quels / quelles - YouTube


FRANCOFLASH

1) Neem je werkboek op p.120. Lees de opdracht die bij ‘Francoflash’ staat. Je voert de opdracht nog niet uit.


2) Er staat een foutje in de opgave. Je hebt niet enkel het deel ‘informations pratiques’ nodig, maar ook het deel ‘Claude Monet-chronologie’. Hieronder zie je 2 links die je rechtstreeks naar het juiste deel sturen.
De laatste vraag (= Hoeveel producten zijn er in de boetiek te koop?) doorstreep je. Alle andere vragen moet je proberen oplossen. Geef niet te snel op.
Let op: Je laat de taal van de website in het Frans staan!

--> Fondation Claude Monet | Informations pratiques (fondation-monet.com)

--> Fondation Claude Monet | Chronologie (fondation-monet.com)


3) Breng een virtueel bezoekje door op de link hieronder te klikken. Klik op de pijltjes en op de foto's en neem een kijkje in alle kamers. ‘Geniet’ van de kunstwerken van Monet. Zelfs als dit je ding niet is, wil ik toch dat je de tijd neemt om alles te bekijken. Druk in elke kamer op de knop met de ‘draaiende pijl’ (zie foto) zodat je eens helemaal rond kan kijken in de kamer.

--> https://fondation-monet.com/visite-virtuelle/ 


6)

Geen opmerkingen: