Challenge 1: Op zoek in de natuur

Voor deze challenge heb je internet, een (klad)blad en iets om te schrijven nodig.

1) Hoe goed ken jij de natuur?

- Lees het eerste woord van de tabel hieronder. Beeld je in hoe dit dier er uitziet.
- Doe de test: typ de naam van het dier in in een zoekmachine (bv. Google) en klik op afbeeldingen. Bekijk minstens 4 afbeeldingen van dit dier aandachtig.
- Doe hetzelfde voor de andere dieren en planten van de tabel. Zelfs als je helemaal zeker bent hoe het dier of de plant er uitziet, moet je toch nog afbeeldingen bekijken, want soms bestaan er meerdere varianten.



2) 4 op een rij? Bingo!

Schrijf de tabel van hierboven over op een (klad)blad en trek je wandelschoenen aan, want het is tijd om naar buiten te gaan! Maak een wandeling in de buurt (vraag wel eerst toestemming aan mama/papa --> als het niet mag/kan, ga dan gewoon in de tuin zitten) en kijk goed om je heen. Ga op zoek naar de planten en dieren die op je blad staan. Trek een kring om de planten en dieren die je ziet. Heb je 4 woorden op een rij kunnen omkringen (horizontaal, verticaal of diagonaal)? Dan heb je BINGO!
PS: Heb je geen bingo? Niet getreurd, doe morgen (of op een andere dag) gewoon verder.

3) Welke planten en dieren ken je nog?

Denk terug aan je wandeling, aan alle lessen die je reeds kreeg rond planten en dieren, aan bezoeken die je bracht aan (dieren)parken, ... Klik op deze link https://padlet.com/zesdeleerjaarruiter/7uh2xb6snilrk94s en probeer in minstens 3 kolommen een woord in te vullen, MAAR ... je mag alleen nieuwe woorden invullen. Je mag gerust op zoek gaan op internet als je zelf niks meer weet. Zie je namen van planten/dieren die je niet kent? Zoek ze dan op op internet: bekijk afbeeldingen, lees informatie, ... zo leer je weer iets bij!

KLAAR MET DEZE CHALLENGE? Typ dan in het groepsgesprek op Skype met welke 4 woorden jij een 'BINGO' had. (Lukt Skype niet? Stuur dan een e-mail naar de juf of plaats een reactie onder dit bericht.)

Veel succes!

Geen opmerkingen: