Challenge 2: Bewegen!

PS: Het is mooi weer, dus je kunt deze opdrachten gerust buiten uitvoeren.

1) Franse werkwoorden

Hier vind je een overzicht van de Franse werkwoorden die jullie geleerd hebben. Enkel de laatste 2 werkwoorden (connaître en voir) hebben we nog niet geleerd.
PS: Jullie hebben dit blad ook. (Dit is het laatste blad van je Franse woordenlijst.)

- Lees alle vervoegingen (+ vertaling) luidop. (Connaître en voir nog NIET.)
- Oefen elke vervoeging al bewegend in. Jullie kennen dit van in de klas: springen, swichen, ... als je maar beweegt én de vervoeging luidop zegt. Herhaal dit tot je alle vervoegingen uit het hoofd kent.
- Doe de test! Klik straks op de link om het 'werkwoordenrad' te openen. Duw dan op het rad, geef de vertaling van het werkwoord en zeg de vervoeging luidop op. Controleer daarna door de vervoeging te herlezen op het overzichtsblad. Herhaal tot het 'werkwoordenrad' leeg is.

--> Hier vind je het 'werkwoordenrad'.

PS: Je kan dit gerust op een ander moment nog eens opnieuw doen.


2) Bouw een parcours

- Ga op zoek naar materiaal voor een leuk parcours. Een plank, een touw, stoelen, een ladder, kegels, bloembakken, een tafel, krukjes, de zetel, speelgoed, … alles waar je op/over/rond/onder kan klauteren is geschikt (maar zorg wel dat je toestemming hebt van je ouders, je gaat bv. niet over een dure antieke tafel kruipen …). Je kan kiezen of je een parcours buiten maakt of binnen of ev. een combinatie van beiden.

- Bouw je parcours en bedenk telkens of je over het materiaal moet klimmen, eronder moet kruipen, moet rollen, slalommen, springen, …  Test je parcours uit en 'verbeter' het indien nodig (de rest van het gezin mag natuurlijk ook meedoen als ze zin hebben)!

Hier alvast een voorbeeld van een parcours dat juf Dorien eens bouwde met haar kindjes:





- KWARTET!
Neem een kaartspel en verzamel alle cijfers 1 t.e.m. 5 (= 20 kaarten in het totaal). Schud de kaarten en leg ze met de cijfers naar onder aan het begin van je parcours. Trek een kaart en neem hem mee terwijl je je parcours aflegt. Op het einde van je parcours leg je de kaart neer met het cijfer naar boven. Ga daarna terug naar het begin van je parcours en trek een nieuwe kaart. Neem deze nieuwe kaart mee terwijl je je parcours terug aflegt en leg ook deze kaart op het einde van je parcours. Doe zo verder tot je 4 keer hetzelfde cijfer op het einde van je parcours kon leggen. Proficiat, je hebt een 'kwartet' verzameld! 

KLAAR MET DEZE CHALLENGE? Typ dan in het groepsgesprek op Skype hoeveel keer je je parcours moest afleggen om een kwartet te hebben.

Veel succes!

Geen opmerkingen: