Challenge 4

1) BELANGRIJK NIEUWS

In Nederland is een middel gevonden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bekijk dit filmpje en noteer de naam van het middel: https://www.dumpert.nl/item/7876619_9c838aaf

Ja lieve leerlingen, dat was een grapje natuurlijk, want het is één april vandaag ;-) (alhoewel de tips uit het filmpje wel echt zullen werken volgens mij ...).

Op één april wordt er heel wat gelachen, zelfs in tijden van corona, maar zelfs voor één april stond dit te lezen in een krant:


Oeps ... foutje van de journalist (hoop ik).


 2) Niet alleen vandaag word je misschien 'gefopt', want als je naar films kijkt, gebeurt dat eigenlijk regelmatig. Filmmakers houden er namelijk van om je te misleiden en dingen 'echt' te doen lijken. In je hard taalboek op p.35-40 staat hoe dat in zijn werk gaat en ontdek je hoe je zelf 'wondes', nepbloed, ... kan maken: wie weet kan je dit zelf maken en hier iemand mee foppen?
Waarschijnlijk ligt je hard taalboek in de klas, maar als je hier klikt kan je de bladzijdes lezen.


 3) Ra ra ra ... raadsel en moppen

Juf Dorien zei: "Iemands vader had 4 zonen: Noorden, Oosten, Westen en ...?" "Wat is de naam van de vierde zoon?", vroeg de juf.

- Ga op zoek naar een tof raadsel of een leuke mop (die niet racistisch of seksistisch is).

- Typ je raadsel/mop over alsof jij het echt vertelt door aanhalingstekens te gebruiken op de juiste manier.  Probeer een beginaanhaling en een eindaanhaling te gebruiken. (Weet je niet goed meer hoe dat moet? Kijk dan in je werkboek van spelling op p.27.)
Geen inspiratie? Klik dan hier om ideeën op te doen.

-  Plaats je raadsel/mop op deze Padlet: https://padlet.com/zesdeleerjaarruiter/ajq4g454rarl5fcp
Kijk regelmatig terug om elkaars moppen/raadsels te lezen (en eventueel op te lossen).

- Weet jij het antwoord op het raadsel van de juf? (Als je goed leest, is het niet zo moeilijk 😉.) Klik hier en typ het antwoord in: https://www.menti.com/vez9chkjap
Zet tussen haakjes je eigen naam erbij!

De juiste oplossing verschijnt morgen om 16 uur op deze blog.

KLAAR MET DEZE CHALLENGE? Typ dan 'raadsel opgelost' in het groepsgesprek op Skype. (Lukt Skype niet? Stuur dan een e-mail naar de juf of plaats een reactie onder dit bericht.)

Veel succes!

Geen opmerkingen: